Creamcheese Carrot Muffins: 크림치즈 당근 머핀

These carrot muffins are so moist because of the cream cheese fillings! I am 100% sure you will love it 🙂

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안녕하세요! 오늘은 크림치즈 필링이 들어가서 촉촉하고 오렌지 향이 향기로운 당근 머핀 구워봤어요^^ 영국에 처음와서 당근케익이 파는걸 보고 엄청난 충격을 받은 뒤 입에 대지도 않다가 어느날 우연히 먹었는데, 너무 맛있는거있죠! 그때부터 당근케익 맛있다는데는 다 찾아다니면서 먹다가, 결국 제가 만들어 먹게 되었답니다. 크림치즈 필링이 들어가서 촉촉함이 더해진 당근머핀! 동영상이 궁금하신 분들은 제YouTube  링크 May’s Kitchen YouTube 를 클릭해 주세요:)

 

carrotmuffins

Ingredients:

For Creamcheese filling:
120g Creamcheese
1 tbsp Caster sugar
½ Orange zest

For the muffins:

125g Light muscovado sugar
2 Eggs
90g Vegetable oil
50g Ground almond
185g Plain flour
1tsp Baking powder
½ tsp Bicarbonate of soda
1tsp Ground cinnamon
½ tsp Ground ginger
50g Chopped walnut
250g Carrots
The other half of the orange zest

  1. To make creamchesse filling, add the cream cheese, caster sugar and the half of the orange zest and mix well and set aside.
  2. In a large bowl, Add the sugar, eggs and vegetable oil and mix well.
  3. Shift the flour, ground almond, baking powder, bicarbonate soda, ground cinnamon and ginger. In the meantime, chop the walnuts and grate the carrots.
  4. Add the flour mixer in to the egg & oil mixer and fold it in. Finally add the carrot, walnut and the other half or orange zest and gently fold in.
  5. Using a medium-sized spoon, drop a dollop of the carrot mixture into each paper muffin case in the tray. Drop a small spoonful of the cream cheese filling into the middle.Cover the filling with the rest of the carrot mixture, dividing it evenly among the cases. Bake in the preheated oven, 180C, afor about 25 minutes until golden-brown.

carrotmuffins

For Creamcheese filling:
120g 크림치즈
1 tbsp 설탕
½ 오렌지제스트

For the muffins:

125g 브라운 혹은 흑설탕
2 계란
90g 식물성 오일
50g 아몬드가루
185g 밀가루
1tsp 베이킹파우더
½ tsp 베이킹소다
1tsp 계피가루
½ tsp 생강가루
50g 다진호두
250g 당근
남은 반개 오렌지 제스트

  1. 크림치즈, 설탕, 오렌지 반개분량의 제스트를 넣고 잘 섞어 크림치즈 필링을 만들어줍니다.
  2. 큰 볼에 설탕, 달걀, 식물성 오일을 넣고 잘 섞어주세요.
  3. 밀가루, 아몬드가루, 베이킹파우더, 베이킹소다, 계피가루와 진저가루를 모두 넣고 체에 쳐서 걸러줍니다. 호두를 다지고 당근도 다져주거나 Grater에 갈아주세요.
  4. 체에거른 가루와 계란 & 오일 믹서를 함께 넣고 잘 섞어줍니다. 마지막으로 다진 호두와 당근, 나머지 반개 분량의 오렌지 제스트도 함께 넣고 조심스럽게 섞어주세요.
  5. 스푼을 이용해 당근 믹서를 머핀틴 반 정도 채울 만큼만 담아줍니다. 그 위에 1 작은술 정도의 크림치즈 필링을 넣고, 다시 나머지 1작은술 정도의 당근 믹서로 덮어주세요. 180도로 예열된 오븐에 25분 정도 구워줍니다.

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