Pumpkin Cheesecake: 단호박 치즈케익

I love fresh pumpkins but it is difficult the fresh one in the UK. It was very lucky to find a beautiful pumpkin from my local market few days ago. 🙂 I made this delicious pumpkin cheesecake and I had it for my breakfast today. I know, isn’t it wonderful?

If you’d like to watch my video, go to May’s Kitchen YouTube. Hope you enjoy my recipe:)

안녕하세요! 그저께 로컬마켓 갔다가 산 단호박으로 호박 치즈케익 구워봤어요. 영국에서 단호박은 겨울에만, 그것도 큰 슈퍼나 아니면 로컬야채마켓에서만 어렵게 구할수 있거든요. 보일때 무조건 사서 케익도 굽고 파스타도 해먹고 한답니다. 동영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube 링크  May’s Kitchen YouTube 를 클릭 해주세요:)

Pumpkincheesecake

Ingredient (18cm round tin)

112g Digestive
30g Butter, melted
170g Cooked pumpkin
112g Caster Sugar
225g Creamcheese
1tsp Ground cinnamon
1/2tsp Nutmeg
2 Eggs
50ml Double cream
40ml Natural yogurt

 

  1. Preheat the oven to 170C
  2. Bash the digestive biscuits into crumbs. Melt the butter over a low heat and mix in the biscuit crumbs. Lightly grease and lined a 18cm loose-bottomed cake tin and press the crumbs into the base and up the sides slightly. Chill in the fridge.
  3. Mix together the cream cheese, pumpkin flesh, sugar, cinnamon and nutmeg until smooth. Beat the eggs and fold into the pumpkin mixture. Turn into the tin and bake in the oven for 90 minutes until the surface is set but the underneath still slightly squidgy.
  4. Take the cheesecake out of the oven and let it cool in the tin. When cool, turn it on to a serving plate and chill overnight.
  5. Whip the double cream until thick and fold in the yoghurt and the lemon juice. Spread over the top of the cheesecake and serve at room temperature.

 

Ingredient (18cm 지름원형틴)

112g 다이제스티브
30g 녹인버터
170g 요리된 호박
112g 설탕
225g 크림치즈
1tsp 계피가루
1/2tsp 넛맥 (생략가능)
2 계란
50ml 생크림
40ml 내추럴요거트

 

  1. 오븐을 170도로 예열해주세요
  2. 다이제스티브를 튼튼한 비닐에 넣고 롤링핀으로 가루가 될 때까지 부셔주세요. 약불에 녹인 버터를 다이제스티브와 잘 섞고 준비된 베이킹 틴 바닥에 고르게 펴줍니다. 납작한 도구를 이용해 비스켓 가루가 바닥에 잘 붙어있게 눌러 평평하게 해 주세요. 냉장고에 보관해둡니다..
  3. 크림치즈와 설탕을 먼저 크림화해 줍니다. 으깬 호박과 계피가루, 넛맥(생략가능), 계란을 넣고 잘 섞일때까지 믹싱해 주세요. 냉장고에서 꺼낸 틴에 반죽을 부어주고 90분동안 구워줍니다..
  4. 오븐에서 케익을 꺼낸 뒤 틴 안에서 식혀주세요. 완전히 식은 케익은 접시에 옮긴 뒤 냉장고에서 밤새 차게 보관해주세요.
  5. 크림을 끝이 뾰족해질 때까지 휘핑해 줍니다. 요거트를 함께 잘 섞어주세요. 케익 위에 고르게 펴발라 줍니다.

 

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