안녕하세요! 오늘은 버터, 설탕, 밀가루만 있으면 만들수 있는 초간단 영국쿠키, Shortread 만들어 봤어요. 맨날 사서 먹다가 직접 만들어 봤는데 생각보다 만들기도 쉽고 재료도 간단해서 앞으로도 자주 해먹게 될거 같아요^^ 홍차랑 먹으면 자꾸자꾸 손이가는 버터쿠키 직접 만들어보세요:) 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTue 링크 May’s Kitchen YouTube 를 클릭해 주세요.
My all time favourite, the Perfect Shortbread recipe is on my YouTube. I always have them in my cupboard and eat them with a cup of coffee or black tea when the weather is freezing like today. If you’d like to watch my clip, go to May’s Kitchen YouTube 🙂
Ingredients:
180g 밀가루
55g 설탕
125g 무염버터
소금 한꼬집
바닐라 추출액 1작은술
- 큰 볼에 실온에 둔 버터를 크림화 시켜주세요. 어느정도 크림화 되면 설탕도 함께 잘 섞어줍니다.
- 크림화된 설탕과 버터에 밀가루, 바닐라 추출액, 소금을 넣고 잘 섞어줍니다. 서로 잘 섞이면 손으로 도우를 한 덩어리로 뭉쳐주세요
- 밀가루를 얇게 뿌린 위에 반죽을 1cm 두깨로 밀어줍니다. 원하는 모양으로 찍어낸뒤에 베이킹 트레이에 간격을 두고 놓아주세요 ( 커터가 없으신 분들은 칼로 네모낳게 자르시면 됩니다) 설탕을 골고루 뿌려준뒤 냉장고에 20분동안 휴지해주세요
- 150도로 예열된 오븐에서 25-30분 색깔을 봐가며 구워주세요.
Ingredients:
125g Butter
55g Caster sugar, plus extra to finish
180g Plain flour
1tsp Vanilla extract
Pinch of salt
- Beat the butter and the sugar together until smooth.
- Stir in the flour, salt and vanilla extract to get a smooth paste. Turn on to a work surface and gently roll out until the paste is 1cm in thick.
- Cut into rounds or fingers and place onto a baking tray. Sprinkle with caster sugar and chill in the fridge for 20 minutes.
- Bake in a preheated oven, 150C, for 15-20 minutes, or until pale golden-brown. Set aside to cool on a wire rack.