How to make Perfect Shortbread: 쇼트브래드 만들기

안녕하세요! 오늘은 버터, 설탕, 밀가루만 있으면 만들수 있는 초간단 영국쿠키, Shortread 만들어 봤어요. 맨날 사서 먹다가 직접 만들어 봤는데 생각보다 만들기도 쉽고 재료도 간단해서 앞으로도 자주 해먹게 될거 같아요^^ 홍차랑 먹으면 자꾸자꾸 손이가는 버터쿠키 직접 만들어보세요:) 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTue 링크 May’s Kitchen YouTube 를 클릭해 주세요.

My all time favourite, the Perfect Shortbread recipe is on my YouTube. I always have them in my cupboard and eat them with a cup of coffee or black tea when the weather is freezing like today. If you’d like to watch my clip, go to  May’s Kitchen YouTube  🙂

 

SHortbread

 

Ingredients:

180g 밀가루
55g 설탕
125g 무염버터
소금 한꼬집
바닐라 추출액 1작은술

  1. 큰 볼에 실온에 둔 버터를 크림화 시켜주세요. 어느정도 크림화 되면 설탕도 함께 잘 섞어줍니다.
  2. 크림화된 설탕과 버터에 밀가루, 바닐라 추출액, 소금을 넣고 잘 섞어줍니다. 서로 잘 섞이면 손으로 도우를 한 덩어리로 뭉쳐주세요
  3. 밀가루를 얇게 뿌린 위에 반죽을 1cm 두깨로 밀어줍니다. 원하는 모양으로 찍어낸뒤에 베이킹 트레이에 간격을 두고 놓아주세요 ( 커터가 없으신 분들은 칼로 네모낳게 자르시면 됩니다) 설탕을 골고루 뿌려준뒤 냉장고에 20분동안 휴지해주세요
  4. 150도로 예열된 오븐에서 25-30분 색깔을 봐가며 구워주세요.

Shortbread

Ingredients:

125g Butter
55g Caster sugar, plus extra to finish
180g Plain flour
1tsp Vanilla extract
Pinch of salt

 

  1. Beat the butter and the sugar together until smooth.
  2. Stir in the flour, salt and vanilla extract to get a smooth paste. Turn on to a work surface and gently roll out until the paste is 1cm in thick.
  3. Cut into rounds or fingers and place onto a baking tray. Sprinkle with caster sugar and chill in the fridge for 20 minutes.
  4. Bake in a preheated oven, 150C, for 15-20 minutes, or until pale golden-brown. Set aside to cool on a wire rack.

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