Today I made Sun-dried and olive bread. The recipe is from Paul Hollywood. He is the best baker in the UK and I think this bread recipe is one of a kind. IF you’d like to watch my video, go to my YouTube by clicking the link May’s Kitchen YouTube
안녕하세요! 오늘은 영국의 빵전문 셰프 Paul Hollywood 의 빵레시피에 도전해 봤어요. 빵을 자주 만들어 본건 아니지만 몇번 성공한 뒤에 자신감이 좀 붙었거든요! 그래서 이번엔 좀더 어려운걸 해봤는데 겉은 바삭한 빵이 잘 만들어져서 뿌듯했어요^^ 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube 링크 May’s Kitchen YouTube 를 클릭해 주세요!
Ingredients:
500g strong white flour
15g salt
55ml olive oil
16g dry yeast
275ml warm water
150g black Greek olives, pitted and chopped
55g sun-dried tomatoes
- Mix all ingredients, apart from the olives and tomatoes, in a large bowl. Take care not to put the yeast in direct contact with the salt when they are first added to the bowl.
- Knead well with your hands and knuckles until the dough is elastic, smooth and shiny. Cover with a piece of cling film and leave to rise for one hour.
- Divide the dough into two and add half of the olives and sun-dried tomatoes into each.
- Mould both the doughs into rough round shapes and press firmly down. Sprinkle white flour lightly over the top and mark them with a cross.
- Place them on a baking sheet lined with baking paper (silicone paper) and prove for one hour in a warm place
- Bake at 220C/425F/Gas 7 for 30 minutes until golden-brown. Remove from the oven and cool on a wire rack.
Ingredients
500g 강력분
15g 소금
55ml 올리브오일
16g 드라이 이스트
275mlz 따듯한물
15g 올리브
55g 썬드라이드 토마토
- 큰 볼에 밀가루를 넣고 양쪽에 홀을 만들어 소금과 이스트를 서로 닿지 않게 섞어줍니다. 가운데 둥글게 홀을 내고 그 안에 물과 올리브오일을 넣어주세요. 스푼을 이용해 반죽이 한 덩어리가 될 때까지 잘 뭉쳐줍니다.
- 반죽을 10-15분 정도 잘 치대줍니다. 반죽에 찰기가 생기고 윤기가 돌면 동그랗게 모양을 내 볼에 두고 랩으로 덮어 따듯한 곳에 두어 1차 발효 시켜줍니다 (1시간)
- 반죽이 두배로 커지면 가스를 빼주고 두 덩어리로 나눠주세요. 각각에 반씩 썬드라이드 토마토와 올리브를 넣어주고 원하는 모양을 내 주세요. 밀가루를 위에 살짝 뿌려준뒤 따듯한 곳에서 2차 발효해 줍니다. (1시간)
- 발효가 끝난 빵을 200도로 예열된 오븐에서 30분 구워줍니다.