Sun-dried Tomato & Olive Bread: 말린 토마토 & 올리브 빵

Today I made Sun-dried and olive bread. The recipe is from Paul Hollywood. He is the best baker in the UK and I think this bread recipe is one of a kind. IF you’d like to watch my video, go to my YouTube by clicking the link May’s Kitchen YouTube

 

안녕하세요! 오늘은 영국의 빵전문 셰프 Paul Hollywood 의 빵레시피에 도전해 봤어요. 빵을 자주 만들어 본건 아니지만 몇번 성공한 뒤에 자신감이 좀 붙었거든요! 그래서 이번엔 좀더 어려운걸 해봤는데 겉은 바삭한 빵이 잘 만들어져서 뿌듯했어요^^ 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube 링크 May’s Kitchen YouTube 를 클릭해 주세요!

 

bread

Ingredients:

500g  strong white flour
15g salt
55ml olive oil
16g dry yeast
275ml warm water
150g black Greek olives, pitted and chopped
55g sun-dried tomatoes

  1. Mix all ingredients, apart from the olives and tomatoes, in a large bowl. Take care not to put the yeast in direct contact with the salt when they are first added to the bowl.
  2. Knead well with your hands and knuckles until the dough is elastic, smooth and shiny. Cover with a piece of cling film and leave to rise for one hour.
  3. Divide the dough into two and add half of the olives and sun-dried tomatoes into each.
  4. Mould both the doughs into rough round shapes and press firmly down. Sprinkle white flour lightly over the top and mark them with a cross.
  5. Place them on a baking sheet lined with baking paper (silicone paper) and prove for one hour in a warm place
  6. Bake at 220C/425F/Gas 7 for 30 minutes until golden-brown. Remove from the oven and cool on a wire rack.

Ingredients

500g 강력분
15g 소금
55ml 올리브오일
16g 드라이 이스트
275mlz 따듯한물
15g 올리브
55g 썬드라이드 토마토

  1. 큰 볼에 밀가루를 넣고 양쪽에 홀을 만들어 소금과 이스트를 서로 닿지 않게 섞어줍니다. 가운데 둥글게 홀을 내고 그 안에 물과 올리브오일을 넣어주세요. 스푼을 이용해 반죽이 한 덩어리가 될 때까지 잘 뭉쳐줍니다.
  2. 반죽을 10-15분 정도 잘 치대줍니다. 반죽에 찰기가 생기고 윤기가 돌면 동그랗게 모양을 내 볼에 두고 랩으로 덮어 따듯한 곳에 두어 1차 발효 시켜줍니다 (1시간)
  3. 반죽이 두배로 커지면 가스를 빼주고 두 덩어리로 나눠주세요. 각각에 반씩 썬드라이드 토마토와 올리브를 넣어주고 원하는 모양을 내 주세요. 밀가루를 위에 살짝 뿌려준뒤 따듯한 곳에서 2차 발효해 줍니다. (1시간)
  4. 발효가 끝난 빵을 200도로 예열된 오븐에서 30분 구워줍니다.

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