Blueberry Oatmeal Pancake: 블루베리 오트밀 팬케익

 

I’ve made so many different types of pancakes so far but this is the best recipe I’ve ever tried! The pancakes were really light and nutty with healthier ingredients and it was amazing with sweet blueberry compote!! I think I will cook this pancake every Sunday.  To watch my Youtube Clip, go to May’s Kitchen YouTube . Hope you the recipe!

 

제가 팬케익을 좋아해서 거의 매주 주말마다 해먹는데요, 이것저것 다양한 방법으로 많이 만들어봤지만 이번 오트밀 팬케익이 단연 최고였어요. 오트밀을 이용해서 훨씬 건강하고, 계란흰자의 볼륨이 더해져 폭신폭신한 식감이 느껴지는 팬케익이에요. 달콤한 블루베리 소스를 곁들여 먹으면 정말 최고에요! 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube 링크  May’s Kitchen YouTube 를 클릭 해 주세요 🙂

 

Oatmeal Pancake

Ingredients for 2 (6-7 pancakes)

For the blueberry compote

1cup Blueberries and few more for your pancakes
1/2cup Brandy (if available)
1cup Water
1/2cup Sugar

For the oatmeal pancake

120g Oatmeal
1 tsp Baking powder
1 tbsp Pumpkin seeds
Pinch of fine sea salt
100ml milk
2 large free-range eggs, separated
10-20 Blueberries

  1. To make Blueberry compote, put all ingredients into a sauce pan and boil until the water reduce into half. Leave to cool
  2. Blitz the oatmeal with pumpkin seeds. Place them with baking powder and pinch of salt into a bowl and mix well.
  3. Pour the milk in a jug with 2 egg yolks. Wisk lightly to combine and add to the dry ingredients and mix until blended.
  4. In a clean bowl, whisk the egg whites until they hold soft peaks. Mix half of the egg white in the batter and mix well. Add the second half and gently fold in.
  5. Heat the large frying pan with oil and add a small ladleful of mixture to the pan. Place some blueberries on the batter while it is cooking. Cook for about 2-3 minutes on each side until the pancakes are golden brown.
  6. Serve the pancakes with the blueberry compote and maple syrup.

 

재료 (2인분: 6-7 팬케익)

블루베리 소스:

1cup 블루베리
1/2cup 브랜디 (생략가능)
1cup 물
1/2cup 설탕

팬케익::
120g 압착오트밀
1 tsp 베이킹파우더
1 tbsp 호박씨
소금 한꼬집
100ml 우유
2 달걀
10-20 블루베리

1. 블루베리 소스 재료를 작은 소스팬에 담으시고 끓여주세요. 소스 물이 반으로 줄어들때까지 졸여준 뒤식혀줍니다.
2. 오트밀과 호박씨를 믹서에 갈아주세요. 믹싱볼에 베이킹 파우더, 소금과 함께 잘 저어 섞어줍니다.
3. 우유에 계란노른자를 같이 풀어줍니다. 섞어둔 가루 재료들과 함께 섞어주세요.
4. 깨끗한 볼에 계란흰자를 넣고 휘핑해줍니다. 계란흰자의 끝이 뾰족한 끝을 만들때가지 휘핑해주세요. 머랭이 된 흰자의 반을 먼저 3의 믹서에 넣고 잘 섞어줍니다. 나머지 반도 넣어주고 조심스럽게 섞어주세요 (흰자의 볼륨이 최대한 유지되도록 해주세요)
5. 팬에 오일을 얇게 두르고 반죽을 작은 부침개 모양으로 얇게 펴줍니다. 블루베리 4-5개를 간격을 두고 놓아주세요. 2-3분정도 양쪽 면을 익혀줍니다..
6. 미리 만들어둔 블루베리 소스와 메이플 시럽과 함께 즐겨주세요

 

Instagram.com/may_1014

 

 

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