Mini Blueberry Tart: 미니 블루베리 타르트

안녕하세요! 오늘은 머핀틴을 이용해 미니 블루베리 타르트를 만들어 봤어요. 미니미니 하다보니 한개 두개 집어먹다가 결국 한번에 엄청 먹게 된다는 마성의 타르트 입니다! 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube 링크  May’s Kitchen YouTube  해 주세요 🙂

Using my muffin tin, I made mini blueberry tart. The recipe is from BBC and this mini mini yummies are so addictive so you will find out that you already have 6-7 tarts at once. If you’d like to watch my video, go to May’s Kitchen YouTube 

blueberrytart

Ingredients (12 mini tarts)

For the blueberry jam
100g/3½oz blueberries, fresh or frozen
1 tbsp caster sugar
1 tbsp lemon juice

For the pastry
100g/3½oz butter, chilled and cubed
200g/7oz plain flour, sifted
40g/1½oz icing sugar, sifted
1 free-range egg, beaten

For the frangipane
55g/2oz butter or baking spread
55g/2oz caster sugar
1 free-range egg, beaten
40g/1½oz ground almonds
1 tbsp plain flour

For the topping
85g/3oz icing sugar
fresh blueberries

1. For the jam, place all the ingredients in a small saucepan and heat gently until the berries start to burst. Cook for a few minutes until the mixture thickens, then remove from the heat and set aside to cool completely.
2. For the pastry, rub the butter into the flour in a medium bowl until the mixture resembles fine breadcrumbs then stir in the sugar. Use a palette knife to cut in the beaten egg then press together to form a ball. Wrap in cling film and chill for at least 30 minutes.
3. Grease a 12-hole muffin tin. Unwrap the pastry, place a large sheet of greaseproof paper on top and roll out the pastry to a thickness of 3mm/⅛ in. Use a 5cm/2in round cutter to cut 12 bases for the mini tarts and place one in each hole of the muffin tin. Make the sides by cutting 12 strips 1cm/½in x 18cm/7in from the remaining pastry and gently press around the sides of each hole of the muffin tin. Chill for 15 minutes.
4. Preheat the oven to 170C/325F/Gas 3.
5. For the frangipane, place the ingredients in a bowl and beat with an electric mixer until smooth and thoroughly combined.
6. Place half a teaspoon of the jam in each. Top with the frangipane mixture and bake in the oven for about 25 minutes until the frangipane is risen and golden. Cool in the tin for a few minutes then transfer to a wire rack.
7. For the topping, mix the icing sugar with a little water to form a thick paste. Spread over the cooled tarts and top each with one or two fresh blueberries.

재료(12개 미니 타르트)

For the blueberry jam
100g 냉동 혹은 신선한 블루베리
1큰술 설탕
1큰슬 레몬즙

For the pastry
100g 차가운 버터
200g 밀가루
40g 아이싱슈거
1 달걀

For the frangipane
55g 버터 (실온)
55g 설탕
1 달걀
40g 아몬드 가루
1 큰술 밀가루

For the topping
85g 아이싱 슈거
신선한 블루베리

  1. 작은 소스팬에 잼 재료를 모두 넣고 중불에 끓여 주세요. 블루베리가 걸죽해지면 불을 끄고 식혀줍니다.
  2. 차가운 버터와 밀가루를 블랜더에 넣고 빵가루처럼 될 때까지 믹싱해주세요.(블랜더가 없으시면 손가락 끝으로 버터와 밀가루를 문질르거나 포크를 이용해서  고르게 잘 섞이게 해줍니다) 아이싱 슈거를 넣고 잘 섞습니다. 계란을 넣고 반죽이 한 덩어리가 될 때까지 블랜더를 작동시켜 주세요.냉장고에서 30분 동안 휴지 시켜 줍니다
  3. 12개 머핀틴에 버터를 살짝 발라주세요. 냉장고에서 꺼낸 타르트반죽을 3mm 두께로 밀대를 이용해 밀어줍니다. 5cm 지름 원형 커터를  이용해 12개의 원을 틀로 찍어내 줍니다. 머핀틴에 모양 낸 반죽을 놓고 손으로 살짝 눌러주세요. 남은 타르트 반죽을 동그랗게 뭉치고 밀가루를 살짝 묻혀 타르트 반죽의 바닥을 살살 눌러줍니다. 반죽을 머핀튼 바닥 안쪽까지 잘 눌러 밀착시켜 줍니다. 냉장고에 15분 동안 보관해주세요
  4. 170도로 오븐을 예열해 주세요
  5. 볼에 실온에 둔 버터와 설탕을 믹서로 잘 섞어주세요. 게란과 아몬드 가루, 밀가루도 잘 섞어줍니다.
  6. 냉장고에서 꺼낸 틴에 블루베리 잼을 ½ 작은술 씩 넣어줍니다. 그 위를 아몬드 반죽으로 덮어주세요. 오븐에서 25분 구워줍니다.
  7. 아이싱슈거에 물을 조금 넣어서 걸죽해 질 때까지 저어주세요. 식힘망에 식힌 타르트 위에 얇게 펴 발라주고 신선한 블루베리로 장식합니다.

 

 

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