Chestnut Cake: 밤 케익

Hi Guys! Today, I made a chestnut cake with caramel sauce in it. It was my first time to make my own caramel sauce and I wasn’t really happy with the colour (I know it is supposed to be dark brown) But the taste was wonderful and I didn’t want to waste it so I used it anyway. Luckily, the cake turned out really delicious and so moist! I will try to make caramel sauce again and upload a new video if it is successful. If you’d like to see my video, go to May’s Kitchen YouTube .

안녕하세요. 오늘은 카라멜 소스를 넣은 밤 케익을 만들어 봤어요. 처음으로 카랄멜을 만들어 봤는데 색깔이 생각보다 옅게 나와서 망했….지만 맛은 매우 카라멜틱했고 버리기 아까워서 일단 요리에 사용했어요. 카라멜 소스를 써서 그런지 케익이 매우 촉촉하고, 그래도 의외로 많이 달지도 않고 맛있었어요! 친구한테도 선물했는데 너무 맛있다고 좋아해줘서 매우 뿌듯했습니다 ^^ 영상이 궁금하신 분들은 제 YouTube Link 를 May’s Kitchen YouTube 클릭해주세요!

Chestnutcake

Ingredients:

For the caramel

200ml Heavy cream
1 tsp Vanilla extract
6 tbsp Water
130g Caster sugar
1 tsp Sea salt

For the cake

150g Butter
75g Sugar
3 eggs
200g Plain Flour
1 tsp Baking powder
100g Cooked chestnut, chopped
90g the caramel you made earlier

To decorate

100g Cooked chestnut
20g Pumpkin seed
Drizzle of caramel

  1. For the salted caramel sauce, place the sugar and water in a saucepan and bring to a boil, but do not stir it. When the sugar has turned a rich amber colour, remove from the heat and add the cream and salt. Pour into a jar and cool completely.
  2. Preheat the oven 160C. grease and line your loaf tin with non-stick baking parchment (I used two small paper tin 17.5cm width)
  3. Beat your butter, sugar and eggs with your electric hand whisk until combined and smooth (If you are not using electric whisk, beat once at a time, especially when you beat the eggs)
  4. Add flour and baking powder and fold in gently. Add your cooled caramel sauce and chopped chestnut and fold it in until well combined
  5. Spoon the mixture into the prepared tin and level the top. Bake for 40-45 mins until well risen and cook through ( I baked it for 30 mins because I used smaller loaf tin)
  6. When the cake is cooled, spoon the caramel on the cake and decorate with remaining chestnuts and pumpkin seeds. Drizzle the caramel over the top

Ingredients:

For the caramel

200ml Heavy cream (생크림)
1 작은술 바닐라 추출액
6 큰술 물
130g 설탕
1 작은술 소금

For the cake

150g 버터 (실온)
75g 설탕
3 계란 (실온)
200g 중력분
1 tsp 베이킹파우더
100g 요리된 밤
90g 미리 만들어놓은 카라멜
To decorate
100g 밤
20g 호박씨
남은 카라멜 시럽

 

  1. 소스팬에 카라멜과 물을 중불에 녹여 카라멜을 만듭니다. 카라멜이 녹을 동안 절대 젓지 마시고 짙은 갈색이 될 때까지 기다립니다. (6-7분정도 걸려요) 짙은 갈색에 설탕이 완전히 녹으면 불을 끄세요. 한손으로는 카라멜을 저으면서 크림을 멈추지 않고 부어주세요. 마지막에 소금을 넣어줍니다. 케익을 만들기 전까지 완전히 식혀주세요.
  2. 오븐을 160도로 예열하고 로프틴을 준비합니다. 저는 선물용으로 만든거라 작은 선물용 틴 두개를 준비했어요 (가로가 17cm 작은거 두개였습니다)
  3. 버터와 설탕, 달걀을 전기 믹서로 풀어줍니다. (전기믹서를 쓰지 않으시다면 버터와 설탕을 먼저 잘 풀어주시고 달걀을 하나씩 넣어 섞어줍니다)
  4. 밀가루와 베이킹파우더를 넣고 조심스럽게 섞어주세요. 날가루가 보이지 않으면 식은 카라멜 시럽과 밤을 넣고 잘 섞어줍니다
  5. 준비한 틴에 섞은 반죽을 넣고 평평하게 표면을 만들어 준 다음 오븐에서 40-45분 구워주세요 ( 전 작은 틴을 사용했기 때문에 30분 구웠습니다)
  6. 케익이 완전히 식은 다음 카라멜 소스를 골고루 뿌려주시고 남은 밤과 호박씨로 장식합니다.

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